Den Haag mag bomen Laan van Meerdervoort nog niet kappen

DEN HAAG - Den Haag kan voorlopig niet beginnen aan de kap van bomen aan de Laan van Meerdervoort. Dat heeft de voorzieningenrechter bepaald. De Laan van Meerdervoort is de langste laan van Nederland.
De gemeente moet wachten tot de bodemprocedure is afgehandeld. Bewoners hadden gevraagd om uitstel en zij krijgen nu gelijk van de rechter. Een van hen zegt in een eerste reactie: 'Hoera!'
De bomen moeten plaatsmaken voor parkeerplaatsen. Maar volgens de rechter heeft de gemeente nog geen controleerbare gegevens die kunnen aantonen dat er behoefte is aan die parkeerplekken. Daardoor is onvoldoende onderbouwd of de extra parkeerruimte in de Vruchtenbuurt nodig is.
Massaal verzet 
De bomenkap is zeer omstreden. Bewoners zijn massaal in verzet gekomen tegen het verdwijnen van het groen. Op bijna alle huizen aan de Laan van Meerdervoort hangen protestborden en de bomen dragen teksten als 'Laat me staan'. 
Den Haag wilde op 8 januari beginnen met de kap, maar moet nu dus in ieder geval wachten tot de bodemprocedure is afgehandeld.