Stanislas biedt techniek op vmbo én mbo-niveau in Delft

Mbo-studenten Mechatronica aan de slag.
Mbo-studenten Mechatronica aan de slag. © ROC Mondriaan).
DELFT - Techniekleerlingen van het Stanislascollege in Delft kunnen binnenkort kiezen voor een vakmanschapsroute, waarbij zij zowel hun vmbo-diploma behalen als hun mbo-opleiding Monteur Mechatronica op niveau 2 afronden. Het Stanislas wil meer leerlingen vasthouden voor de techniek en hun kans op een mbo-diploma vergroten.
Een mechatronicus combineert electrotechniek, werktuigbouwkunde en ict bij het ontwerpen en maken van gebruiksvriendelijke apparaten. De vmbo- en mbo-trajecten moeten naadloos op elkaar aansluiten. Hierdoor is het mogelijk om de gehele opleiding sneller, met een jaar winst, te doorlopen.

Arbeidsmarkt

Voor deze nieuwe variant zijn het Stanislascollege en de School voor Metaal-, Electro- en Installatietechniek van ROC Mondriaan een samenwerkingsverband aangegaan. ROC Mondriaan begint in september volgend jaar in Delft een mbo-opleiding Mechatronica op niveau 4. Voor leerlingen van de nieuwe vakmanschapsroute kan hun opleiding aan het Stanislas een goede voorbereiding zijn om door te stromen naar deze opleiding. Anderen kunnen eerst naar de niveau 3-opleiding van ROC Mondriaan in Den Haag, of naar de arbeidsmarkt doorstromen.
Delft heeft nu nog geen technisch mbo in de stad, waardoor veel Delftse techniekleerlingen naar Rotterdam uitwijken. Volgens het Mondriaan en het Stanislas liggen hun arbeidskansen en de samenwerkende bedrijven voor deze opleiding juist rondom Delft.