Donate a Gift haalt meer dan 10.000 cadeautjes op

Donate a gift 10duizend
Donate a gift 10duizend
REGIO - De actie Donate a Gift heeft inmiddels meer dan 10.000 cadeautjes opgebracht. De afgelopen week is massaal ingezameld in Den Haag, Zoetermeer, Gouda, Leiden en Delft.
De doelstelling van 10.000 ingezamelde cadeautjes is gehaald, maar nu we er zijn smaakt het naar meer. Je kunt dus nog steeds een of meerdere cadeautjes afleveren bij één van de inzamelpunten in onze regio.
Het werd nog even spannend toen er halverwege de actie een stuk minder dan 5.000 cadeaus waren ingeleverd. Gelukkig is die achterstand daarna volledig ingehaald. In het Atrium in Den Haag werden donderdag al meer dan 600 cadeaus opgehaald.

Honderden mensen

Het grote aantal is te danken aan de honderden mensen die bij de inleverpunten langs zijn gekomen om hun steentje bij te dragen. Onder hen bekende regiogenoten zoals Lex Schoenmaker en Bobbi Eden, maar ook wethouders Karsten Klein en Ingrid van Engelshoven. 
De cadeaus variëren van speelgoed, winterkleding, cosmetica, vrijkaarten, waardebonnen, kerstversiering, meubilair, enzovoort. Mensen in de regio komen nog steeds met meerdere tassen vol cadeaus. Die zijn ongebruikt, kunnen niet bederven en bevatten geen alcohol, want dat is de regel.

Aangesloten bij de voedselbank

De opbrengst gaat naar tienduizend mensen in de regio, die zijn aangesloten bij de voedselbank. Van hun inkomen dat zo’n zes euro per dag bedraagt, kunnen zij zich geen kerstcadeaus veroorloven.