Top-10 leukste cadeaus van kerstactie Donate a Gift

DEN HAAG - Gloednieuwe bingoprijzen, een zelfgemaakt knisperdoekje en een keukenmachine. Het is maar een greep uit de cadeaus die kijkers en luisteraars naar Omroep West hebben gebracht voor de actie Donate a Gift.
De actie moedigt mensen aan een kerstcadeau te kopen of te doneren voor een regiogenoot die daar zelf geen geld voor heeft. Eigenlijk is het volgens Radio West-presentator Patrick van Houten niet te doen: een top-10 maken van de meest bijzondere cadeaus die tot nu toe zijn ingeleverd.
Van Houten zegt iedereen die meedoet dankbaar te zijn: ‘Van de particulieren die met één cadeautje komen tot de grote bedrijven die er in één keer honderd doneren.’ Toch vinden we het leuk om er tien leuke dingen uit te lichten.

Nummer 1: eigen inzamelacties

Ton uit Stolwijk ging plaatselijke winkeliers af om cadeaus in te zamelen. Hij kwam op het idee, doordat hij presentator Fred Zuiderwijk dat ook op televisie had zien doen. Ton had succes, hij kon zo zeventig presentjes bij elkaar sprokkelen.
Claudine heeft ook zelf cadeaus bij elkaar gepraat. Ze ging op haar vrije ochtend naar winkelcentrum In de Bogaard in Rijkswijk en vroeg winkeliers om mee te doen. Het resultaat: een auto vol met onder meer luchtjes, dierenvoeding en chocoladeletters.

Nummer 2: spaarcentjes

De kleine Muriel nam cadeaus mee naar het Atrium in het Haagse stadhuis. Het meisje had geld uit haar eigen spaarpot gebruikt om wat voor andere kinderen te kopen.

Nummer 3: borduursels

Een mevrouw uit Den Haag heeft keihard geborduurd voor Donate a Gift. Ze kwam aanzetten met een hele stapel geborduurde T-shirts. Ook gaf ze slabbetjes met de geborduurde tekst ‘I love papa’ erop.

Nummer 4: knisperdoekje

Ook bekende donateurs ontbraken niet. Zo kwam de Haagse actrice en presentatrice Jessica Mendels met een door haar zelf in elkaar gezet ‘Illie Billie knisperdoekje’. Dat is een doekje dat geluid maakt als de baby het in handen heeft. Er zitten labeltjes aan waar kleintjes mee kunnen spelen.

Nummer 5: bingoprijzen

Een fanatieke bingospeelster bracht achttien prijzen mee die ze onlangs met haar lievelingsspel had gewonnen. Alle prijzen waren nog ongebruikt en zaten zelfs nog in de verpakking.
 
Nummer 6: rode oortjes
Er was ook plek voor spannende cadeautjes. Winkelketen Christine le Duc doneerde vijf erotische pakketten. Het bedrijf hoopt dat de ontvangers er ‘warm’ van worden, zo tijdens de koude kerstdagen.

Nummer 7: te groot cadeau

Er zijn zelfs twee kinderfietsen en een omafiets naar Omroep West gebracht. Die zijn natuurlijk heel fijn om te krijgen. Maar omdat dit eigenlijk te dure cadeaus zijn, kunnen ze worden ingeruild voor kleinere presentjes.

Nummer 8: tienercadeaus

Toen de jonge Lucas hoorde dat er nog cadeaus voor tieners nodig waren, vroeg hij zijn moeder of ze snel naar de drogist kon gaan. Ze kwam terug met allemaal crèmes, zeepjes en parfum. 

Nummer 9: keukenmachine

Ook zat er ineens een Magic Bullet-keukenmachine in de berg cadeaus. De ontvanger kan er bijvoorbeeld pastasauzen en smoothies mee maken. Als we de commercial moeten geloven, kan de ‘aanrechttovenaar’ dat allemaal in 10 seconden tijd.

Nummer 10: minihandboeien

Agenten van de Politie Den Haag hebben minihandboeien gedoneerd. Ze zijn zo klein, dat ze niet eens om de pols van een baby passen. Woordvoerder Theo Meus denkt dat ze wel een lach op een kindergezicht kunnen toveren.