'Rotterdam The Hague Airport moet uitbreiden'

Rotterdam The Hague Airport
Rotterdam The Hague Airport
DEN HAAG - Het slot moet van Rotterdam The Hague Airport af. Er kunnen zeker nog 15 vaste bestemmingen bijkomen om daarmee de economie voor Nederland verder te stimuleren. Bij het bedrijfsleven is veel vraag naar nieuwe bestemmingen. Dat zei directeur Bert Mooren van VNO/NCW West donderdag.
De belangenorganisatie voor het bedrijfsleven wil Tweede Kamerleden ervan overtuigen dat de huidige milieuvergunning voor het vliegveld aangepast moet worden. Volgens Mooren is uitbreiding van groot economisch belang en kan die zonder het aanleggen van een tweede baan en veel meer geluidsoverlast. De uitbreiding is een lang gekoesterde wens van Rotterdam The Hague Airport.
Het aantal klachten over vliegtuiglawaai nam afgelopen jaar volgens de milieudienst DCMR met ruim 40 procent toe. Maar Mooren denkt dat door de innovaties in de vliegtuigindustrie met minder lawaai kan worden gevlogen. 'Bovendien is het vliegveld zich zeer bewust van de omgeving en worden met vliegtuigmaatschappijen strakke afspraken gemaakt om niet met 'lawaaiknallers' naar Rotterdam te komen', aldus Mooren.