Instellingen

Feest met de Vosjes: Theo haalt een boom

NOOTDORP - In deze feestmaand volgt TV West de familie De Vos. Ze wonen op het kamp in Nootdorp en runnen een vuurwerkhandel. Nu de winkel geopend is, wordt het tijd voor een kerstboom in huis.

Theo wordt op pad gestuurd om een kerstboom te halen bij oom Bats. Het 10-jarige neefje Louis mag meehelpen uitzoeken. 'Kijk Louis', zegt Theo. 'Je moet een dikke hebben. Eentje die dik in het netje zit. Het moet aanvoelen als een dameskont. Een beetje zacht.'

Oom Bats is een volle neef van Theo’s moeder. De vuurwerkfamilie haalt er elk jaar een boom. Theo haalt herinneringen op: 'Vroeger stond het vol hier he?' 'Ja, vroeger stonden er wel 4000 bomen hier', knikt oom Bats. 'Maar nu word je geslacht door de Hornbach, de Praxis en de Gamma. Die lopen al voor Sinterklaas te verkopen. En jongens die een standplaatsje hebben die mogen er pas op 6 december staan.'

Kritiek

Thuis aangekomen blijkt de boom niet te passen op het kruis. En zus Hedy heeft kritiek: 'Ik zie zo al dat het geen mooie boom is', wijst ze naar het net. 'Er zit een heel gat hier!' Er wordt een zaag bij de buurvrouw gehaald. Maar een paar spijkers maken het Theo erg lastig.

'Feest met de Vosjes' wordt twee keer per week uitgezonden in TV West Vandaag. De volgende aflevering is te zien op dinsdag 17 december.