Mauritshuis eind juni 2014 weer open

DEN HAAG - Na een verbouwing van twee jaar opent het Mauritshuis in Den Haag op vrijdag 27 juni 2014 de deuren. Nadat een deel collectie was ondergebracht in het Gemeentemuseum in Den Haag, begon de renovatie.
De oppervlakte van het vernieuwde museum is dubbel zo groot. Er is een ondergrondse uitbreiding gemaakt naar het gebouw aan de overkant van de straat.
Als het Mauritshuis weer open gaat, zal er een tentoonstelling te zien zijn die het verhaal vertelt van de geschiedenis van het gebouw. Na een feestelijke opening is het museum tot middernacht gratis te bezoeken voor het publiek.

Verandering

De meest in het oog springende verandering is de verplaatsing van de hoofdingang terug naar het voorplein. Bezoekers gaan niet meer via de oude dienstingang naar binnen, maar dalen straks met trap of lift af naar een lichte foyer die ‘oud’ en ‘nieuw’ ondergronds met elkaar verbindt.
In het nieuwe deel, de Royal Dutch Shell vleugel, komen de tentoonstellingsruimte, het museumcafé en de museumwinkel.

Wereldberoemd

De collectie van het Mauritshuis is wereldberoemd. Onder andere Het Meisje Met De Parel is er straks weer te zien. Het schilderij ging de wereld rond tijdens de verbouwing.