Werkzaamheden Haagweg in Rijswijk tijdelijk stilgelegd, weg weer open

DEN HAAG - De werkzaamheden bij de Haagweg in Rijswijk worden tijdelijk stilgelegd. De weg gaat daarom weer open voor verkeer. Dat heeft de gemeente deze week bekendgemaakt in een brief aan omwonenden.

De werkzaamheden aan het riool onder de Haagweg zijn in november begonnen. Het gedeelte van de Haagweg tussen Geestbrugweg en Broekslootkade is al een maand afgesloten geweest. Door de werkzaamheden ontstond een grote verkeerschaos.
De renovatie is niet helemaal geslaagd. De kous is namelijk niet goed. Dat is een soort binnenbuis in het riool. De kous kon niet ter plaatse gemaakt worden en moet afgevoerd worden naar de fabriek in Denemarken.

Stop werkzaamheden

Het gaat niet lukken om voor de kerstperiode een nieuwe kous te maken, transporteren en aan te brengen in het riool onder de Haagweg. De werkzaamheden zijn daarom tijdelijk stilgelegd en de weg wordt eind deze week weer opengesteld voor verkeer.
Deze week zijn de putten gerenoveerd en het asfalt is hersteld, zodat er weer verkeer over de weg kan. De rioolrenovatie gaat in maart 2014 verder.