Instellingen

Haagweg in Rijswijk weer open voor verkeer

Haagweg open

RIJSWIJK - De Haagweg is vanaf vrijdagmiddag weer open voor verkeer. De werkzaamheden zijn tijdelijk stilgelegd, dat heeft wethouder Dick Jense van Rijswijk vanmiddag laten weten aan Omroep West: 'Ik baal als een stekker', zegt de wethouder.

De werkzaamheden zijn sinds begin november bezig, maar worden nu gestaakt omdat de kous van het riool beschadigd is. De kous is een soort binnenbuis in het riool. De beschadiging aan de kous werd vorige week woensdag ontdekt zegt de wethouder. 'Er zaten verschillende gaten in de buis, herstel ter plaatse bleek niet mogelijk.' Daarom moet de uit Denemarken afkomstige kous weer teruggestuurd worden naar Denemarken. 'We gaan de nieuwe kous vanaf 1 maart plaatsen', zegt wethouder Jense.

De Haagweg zal daarom per 1 maart weer afgesloten worden voor verkeer, dan worden de werkzaamheden hervat. Er moet dan wel snel gewerkt worden, want op 24 maart 2014 is de nucleaire top in Den Haag. Voor deze top komen 58 wereldleiders naar Den Haag, waaronder de Amerikaanse president Barack Obama en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. De bezoekers van deze top moeten over de Haagweg kunnen rijden, zegt wethouder Jense.