International School Delft opent in maart 2014

DELFT - De International School Delft opent op 1 maart 2014 haar deuren. De school wordt voorlopig gehuisvest in een bestaand schoolgebouw aan de Nassaulaan in Delft.
De verwachting is dat de school later gaat verhuizen naar de campus van de Technische Universiteit Delft.
De International School Delft (ISD) richt zich op drie typen kinderen. Kinderen van buitenlandse ouders die in Nederland wonen of werken, kinderen van Nederlandse ouders die in het buitenland hebben gewoond en kinderen van Nederlandse ouders die uitzicht hebben op werk in het buitenland.

Onderwijs

De ISD maakt gebruik van een internationaal erkend curriculum. Op die manier kunnen kinderen makkelijk op internationale scholen in het buitenland instromen. De voertaal is Engels, met ruimte voor ieders moedertaal.
De lessen worden gegeven door docenten die Engels als moedertaal hebben. De ISD maakt deel uit van de Laurentius Stichting, die katholiek basisonderwijs biedt aan 24 scholen in de regio Delft.  De ISD en de internationale kinderopvang True Colors Delft (Stichting Rijswijkse Kinderopvang) gaan nauw samenwerken, zodat kinderen van nul tot twaalf jaar doorlopend bij hen terecht kunnen.