Justitie op dood spoor in moordzaak Delftse Wilma Bres

wilma bres
wilma bres
DELFT - Het onderzoek naar de moord op de Delftse musicalster Wilma Bres in 1989 is opnieuw vastgelopen. Een man die eerder in deze zaak is gehoord, wil niet aan een nieuw onderzoek meewerken.
De 32-jarige Bres speelde op de avond voor de moord in de Shake Speare-achtige musical Sweeney Todd die door het Delftse theatergezelschap Stap In werd opgevoerd. In de originele uitvoering wordt het karakter van Bres met messteken om het leven gebracht door haar man, maar die afloop was geschrapt.
Later op dezelfde avond wordt het lichaam van Bres gevonden in een park aan de Muyskenlaan in Delft, vlakbij haar huis. Ze lag badend in het bloed. De vrouw bleek met messteken om het leven te zijn gebracht.

Gebrek aan bewijs

In 1992 werd op basis van tips een verdachte opgepakt, maar de man ontkende. Bij gebrek aan bewijs werd hij uiteindelijk vrijgelaten. Vorig jaar werd de zaak heropend toen dankzij het Nederlands Forensisch Instituut een DNA-profiel werd gevonden, maar dat heeft volgens justitie niet geleid tot nieuwe verdachten.
Justitie wilde een man horen die eerder over de zaak aan de tand is gevoeld, maar die weigert nu mee te werken. De man woont tegenwoordig in de Verenigde Staten. Justitie heeft ook geen middelen om de man te dwingen mee te werken aan een onderzoek. Daardoor zit het onderzoek vast.