Instellingen

Paul van Vliet, Wieteke van Dort in race voor titel Hagenaar van het Jaar

DEN HAAG - De kandidaten voor de verkiezing Hagenaar van het Jaar 2013 zijn bekend! Een deskundige jury onder leiding van Sjaak Bral, heeft uit de grote stapel inzendingen tien Hagenaars gekozen die afgelopen jaar van grote waarde zijn geweest voor de stad.

Op de lijst staan Hagenaars die al jaren een boegbeeld zijn voor de stad, zoals cabaretier Paul van Vliet en artieste Wieteke van Dort.

Maar er staan ook namen op van mensen die zich juist in 2013 hebben ingezet voor de Den Haag. Bijvoorbeeld ondernemer Aad Rog, die streed voor het behoud van de Pier en scholiere Mandy Roos die een pro-Pietendemonstatie organiseerde op het Malieveld.

Digitale stembus geopend

Vanaf zaterdag 14 december kan er op de site van het AD gestemd worden op de kandidaten van de verkiezing Hagenaar van het Jaar.    

Begin januari wordt bekendgemaakt wie de Hagenaar van het Jaar is!

En de genomineerden zijn (in willekeurige volgorde):

Paul van Vliet, Een groot Haags icoon. Meer dan cabaretier met Haagse wortels is hij het gezicht en geweten van Den Haag.

Yvonne Keuls, Schrijfster en initiatiefneemster van het beeld ‘De Indische Tantes’ op het Frederik Hendrikplein.

Henk C. Grootveld, onder zijn leiding werd de viering van 200 jaar koninkrijk op het strand van Scheveningen een groot succes voor Scheveningen en Den Haag.

Wieteke van Dort, Een halve eeuw veelzijdig kunstenares op zowel televisie en toneel, die Den Haag in haar hart sluit en de stad uitdraagt naar buiten.

Richard de Mos, Voormalig PVV’er en het gezicht van de nieuwe partij Groep De Mos/Ouderen Partij is de waakhond over alles wat Haags erfgoed is.

René Bom, De coole Nachtburgemeester van de stad. Haags tot in zijn vezels.

Marnix Norder, De ‘wethouder hoogbouw’, zoals hij vaak wordt neergezet. Controversieel. Verantwoordelijk voor de nieuwe Boulevard.

Marnix Rueb, De geestelijk vader van Haagse Harry die Den Haag ‘4 evâh’ op de kaart zet.

Aad Rog, Ondernemer in pannenkoeken en poffertjes, maar afgelopen jaar vooral symbool van strijd voor het behoud van het Scheveningse Pier.

Mandy Roos, Jongste kandidaat en aanstormend talent om Den Haag te promoten. Organiseerde pro-Zwarten Piet-demonstratie op het Malieveld.

Meer over de kandidaten, het juryrapport en natuurlijk de digitale stembus op actie.ad.nl/hvhj