Instellingen

Haagse studentes scoren spotgoedkope kerstoutfit

DEN HAAG - Hoe kun je met een klein budget er toch leuk uitzien voor de kerst? Omroep West stuurde twee studentes van de opleiding Mode van het ROC Mondriaan de kringloopwinkel in. Voor maximaal 25 euro in tien minuten tijd gaan de dames een echte kerstoutfit te scoren.

De studentes Jet Oeters en Chaijenne Rozestraten struinen eerst wat af langs alle kledingstukken om een indruk te krijgen van alles wat er te vinden is. Chaijenne draagt zelf het liefst met kerst, een lange zwarte jurk met een felgekleurde accessoire. Volgens Jet zit je met de kleuren rood of zwart altijd goed. De meiden zijn nooit eerder in een kringloopwinkel geweest, en zijn verrast door het aanbod.

Kerst in de kringloopwinkel

In de winkel komen allerlei verschillende soorten mensen, jong, oud, rijk en arm. Of  het druk wordt de komende tijd weet Ella van der Graaf van de Kringloopwinkel Outletstore in Rijswijk niet, ‘We zijn pas een half jaar open, dus we hebben hier nog geen kerst gehad’. Wel zijn de kerstspullen die in de winkel liggen al erg in trek. 

De mooiste kerstoutfit

Van der Graaf mag bepalen wie van de dames de mooiste kerstoutfit heeft samengesteld. Ze is erg verrast door de combinaties die de meiden hebben gemaakt. ‘Hmm dat is moeilijk kiezen, deze outfit heeft een perfecte tas en de andere is erg compleet.’ aldus Ella van der Graaf. De kerstoutfit van Jet heeft bij elkaar 12,50 euro gekost en ook Chaijenne is binnen het budget gebleven. Zij zit er voor 18 euro netjes bij met de kerst. Chaijenne Rozestraten gaat er uiteindelijk met de mooiste outfit vandoor. Volgens Ella van de Kringloopwinkel is die gewoon helemaal compleet.