Instellingen

20.055 cadeaus voor Donate A Gift

DEN HAAG - Er is een recordaantal cadeaus opgehaald voor Donate A Gift. Vrijdagavond is de eindstand bekendgemaakt door presentatoren van Omroep West en Den Haag FM. De teller eindigde op 20055 cadeaus. Alle presentjes worden nog voor de kerst naar mensen in Zuid-Holland Noord gebracht die afhankelijk zijn van de Voedselbank.

Donderdag werd de magische grens van 10.000 cadeaus overschreden. De tussenstand stond toen nog op 11502. Op de slotdag zijn er nog ruim 8000 cadeaus ingeleverd bij de zes verschillende inzamelpunten in de regio. Het inzamelpunt in Leiden sloot de deuren rond 15.00 uur, de anderen volgden in de loop van de dag. De verbazing was groot toen bleek dat de eindstand op 16055 uitkwam. Na die bekendmaking reed Fred Zuiderwijk nog met een busje met 4000 Lotto-loten de loods binnen, waardoor het totaal op 20055 cadeaus uit is gekomen.

Inpakken

Honderden mensen hebben vrijdag in de loods van Omroep West zoveel mogelijk cadeaus ingepakt. De vrijwilligers deden het voor niks, maar kregen er wel een hoop voor terug. Zo genoten ze van optredens van De Règâhs en Ed Struijlaard en werd er door verschillende bedrijven krachtvoer gebracht. Ook zaterdag en zondag wordt er nog hard gewerkt door vrijwilligers. Daarna worden de cadeaus uitgedeeld.

Ook veel bekende regiogenoten lieten vandaag hun gezicht zien. Dieuwertje Blok, Dennis Weening, Stephan Evenblij, Manuel Venderbos, Henk Bres en de Haagse nachtburgemeester Rene Bom hebben meegeholpen met het inpakken van cadeautjes. Zelf hadden ze ook allemaal iets moois te doneren. ADO Den Haag had zelfs een eigen tafel waar trainer Maurice Steijn en staff van de Haagse club de donaties van een papiertje voorzagen. Alle hoogtepunten van de week zijn terug te vinden op het liveblog.

Inleverpunten door de regio

Ruim de helft van de cadeaus is ingeleverd bij Omroep West. Ook in Zoetermeer zijn veel cadeaus gebracht. De teller eindigde daar op 1903. Na acht dagen zijn er in Delft 1642 cadeaus gebracht. In Gouda en Leiden was Donate a Gift iets minder succesvol, maar ook daar zijn er nog respectievelijk 585 en 305 cadeaus binnengebracht.

Nederland Cares

De kerstactie is een initiatief van Nederland Cares dat door onder meer Omroep West en Den Haag FM/TV wordt omarmd. In onze regio zijn meer dan tienduizend mensen afhankelijk van de Voedselbank en Nederland Cares vindt dat ook zij een kerstcadeau zouden moeten krijgen.

Tijdens de actie worden mensen aangemoedigd een nieuw kerstcadeau te kopen voor een regiogenoot die daar zelf geen geld voor heeft.