Instellingen

Geheim 'inbrekersteken' blijkt instructie voor glazenwassers

Foto via @wag_VHT_Peter
Foto via @sennaheuer
Foto via @wag_VHT_Peter

VOORHOUT - Niet een gewiekste inbreker, maar de glazenwasser is verantwoordelijk voor de tekens op gevels van woonhuizen in de Wilgenhorst in Voorhout. De politie waarschuwde voor de 'Bargoense tekens', omdat zij dacht dat het om geheime inbrekerscode zou gaan.

Bewoners ontdekten de tekens eerder deze week. Zij maakten zich zorgen over de mysterieuze kruisjes. De tekens zouden enkele dagen voor de ontdekking zijn aangebracht onder de vensterbanken van de woningen. Bij bewoners die een hond hadden was de letter 'H' naast het teken gezet. De schrik zat er goed in en de politie, die sowieso al extra patrouilleerde in verband met het donkere-dagen-offensief, reed wat extra rondjes door de wijk.

In werkelijkheid staan die kruisjes er niet sinds enkele weken, 'maar al sinds een jaar of 10', zegt glazenwasser Ruud Blokpoel. De tekens zijn er op gezet toen de wijk net af was. De 'H' staat niet voor hond, maar voor 'Helemaal', wat wil zeggen dat de glazenwasser alle ramen moet zemen. Net zoals de 'B' betekende dat de man alleen de benedenverdieping hoefde te wassen.

Waarschuwing via Twitter

Wijkagent Peter de Boer waarschuwde de bewoners via Twitter. 'Mogelijk voorverkenning #inbraak?' suggereerde hij op 10 december.