Coalitieakkoord in Alphen aan den Rijn

ALPHEN AAN DEN RIJN - Er is een coalitieakkoord in Alphen aan den Rijn. CDA, Nieuw Elan, D66, VVD en ChristenUnie gaan gezamenlijk de nieuwe coalitie vormen. Dat bevestigt CDA-lijsttrekker Marjon Verkleij zaterdagavond tegenover Alphen Stad FM/TV.
Zaterdag kwamen de onderhandelaars van de vijf partijen weer bijeen. 'We hadden nog een paar beleidsterreinen door te nemen en teksten te finetunen. Daarna hebben we gesproken met Tjerk Bruinsma, de nieuwe waarnemend burgemeester, en tot slot de verdeling van de portefeuilles', legt Verkleij uit.  
'We hebben ook nog de wethouderskandidaten aan tafel gehad', vervolgt Verkleij. Er zijn officieel nog geen namen van wethouders bekendgemaakt. 'We hebben afgesproken dat nog niet naar buiten te brengen.' In het college van burgemeester en wethouders komen vermoedelijk zes wethouders.

Collegeprogramma

De fracties van de vijf politieke partijen hebben tot dinsdagochtend de tijd om zich te buigen over het collegeprogramma. Als er geen bezwaren zijn, wordt het collegeprogramma komende woensdag gepresenteerd.
In Alphen aan den Rijn waren een maand geleden gemeenteraadsverkiezingen. Die werden gehouden omdat Alphen per 1 januari samengaat met Rijnwoude en Boskoop. Over de verkiezingsuitslag ontstond zoveel geharrewar, dat de stemmen moesten worden herteld.