Hagenaar boos op Apple en kalkt eigen kerstboom in de Passage

DEN HAAG - Het verbod op de kerstboom in de Haagse Passage door Apple roept veel boze reacties op. Hagenaar Rob pikte het niet, nam bordkrijt mee naar de Passage en begon een actie om de kerstboom toch in de Passage te krijgen. Hij kalkte teksten op de zwarte muur waar achter straks de nieuwe Apple-winkel opent . Hij hoopt dat veel mensen zijn actie zullen steunen.
De kerstboom stond ruim vijftien jaar lang tijdens de Kerst in de Passage. Maar dit jaar is de plek leeg. Er komt een nieuwe Apple-winkel, en Apple bedong in de huurovereenkomst dat de ruim vijftien meter hoge kerstboom niet meer geplaatst mocht worden, omdat deze het zicht op de winkel zou belemmeren.
Reageerder Duckie ging zelfs elk jaar vanuit Zoetermeer kijken naar de kerstboom, en is nu zeer teleurgesteld. A. van Kesteren legt het verdwijnen van de kerstboom niet bij Apple, maar verwijt de verantwoordelijke die heeft gezegd:’ OK, prima, dan laten we die kerstboom wel weg.’
En ook de politiek blijft niet onberoerd door de verdwenen kerstboom, gemeenteraadslid Richard de Mos heeft schriftelijke vragen gesteld.