Instellingen

Maurice Steijn treurt om verlies in zijn 100e ADO-wedstrijd

ADO Den Haag-RKC Waalwijk - Maurice Steijn

DEN HAAG - Een mijlpaal voor Maurice Steijn: ADO Den Haag-RKC Waalwijk is de honderdste competitiewedstrijd van Steijn als hoofdtrainer van de Residentieclub. Alleen verliep de wedstrijd niet zoals Steijn wilde. ADO verloor met 1-2.

'We hebben vier of vijf honderd procent kansen gekregen en die maakten wij niet. We haalden de trekker niet over. Zelfs voor open doel schoten we de bal naast', zei Steijn vol verbazing. 'Ik heb mijn spelers van te voren gewaarschuwd. Ze moesten de spelers van RKC blijven volgen. Dat gebeurde niet en daardoor werd het 0-1.'

Steijn wachtte lang met ingrijpen. Controleur Ricky van Haaren werd gewisseld voor de aanvallender ingestelde Roland Alberg. 'Ik wilde niet te snel gaan pompen. Ik had het gevoel dat we met Alberg erin brengen creativiteit zou opbrengen, maar vrijwel direct viel de 0-2.' Uiteindelijk werd het wel pompen en scoorde Tom Beugelsdijk 1-2.

Steijn is de tweede ADO-coach die honderd eredivisiewedstrijden of meer achter zijn naam heeft staan als oefenmeester. Ernst Happel stond 246 keer aan het roer. Co Adriaanse en Frans Adelaar kwamen niet verder dan respectievelijk 95 en 91 eredivisieduels.