Instellingen

Illegaal feest tijdens jaarwisseling in Westland; boete van 19.500 euro

drank alcohol puber dronken horeca
drank alcohol puber dronken horeca

WESTLAND - Wie tijdens de jaarwisseling zonder vergunning een groot feest wil geven in de gemeente Westland, loopt de kans een boete te krijgen van maximaal 19.500 euro. Dat heeft de gemeente Westland bekend gemaakt .

De gemeente heeft voor een aantal plekken een vergunning gegeven voor een groot feest. De sporthallen waar Westlanders 2014 kunnen inluiden zijn de SoSef hal in Honselersdijk, de Westlandia hal in Naaldwijk en het Racket en Partycentrum (RPC) in ’s-Gravenzande. Ook in de gewone kroegen zullen feesten zijn.

Behalve het feestbeleid, heeft Westland ook een aantal andere maatreglen aangekondigd. Een jaarwisseling is geen feest zonder vuurwerk, maar de gemeente verbiedt het afsteken van vuurwerk in speeltuinen. Kinderen mogen niet de dupe worden van door vuurwerk vernielde speeltoestellen. Als er schade is door vuurwerk, dan wordt deze verhaald op de dader.

Alleen vuurkorven branden

Vreugdevuren zijn in Westland niet toegestaan, toch mogen Westlanders wel een klein vuurtje stoken. De gemeente heeft geen probleem met vuurkorven, tenminste zolang de veiligheid niet in het geding komt. Verder roept de gemeente op om brandbare materialen zoals minicontainers van de straat te halen. Ook hoopt de gemeente dat ondernemers bouwmaterialen zullen weghalen en bedrijventerreinen goed af te sluiten voor het geval onverlaten toch vreugdevuren willen stoken en op zoek zijn naar materiaal.