Bezorger beroofd van scooter tijdens het afleveren van nepbestelling

Stockfoto - politie algemeen logo
Stockfoto - politie algemeen logo
DEN HAAG - Een 20-jarige Haagse bezorger is zaterdag beroofd van zijn bedrijfsscooter toen hij een bestelling ging afleveren. Dat gebeurde rond 20.45 uur op de Jaarsveldstraat in Den Haag.
Het slachtoffer werd geroepen toen hij aanbelde bij het huisnummer waar hij de bestelling moest afleveren. Voordat hij er erg in had, stond de man naast hem en eiste geld. Omdat hij geen geld bij zich had, liep de man naar de scooter.
Toen het slachtoffer hem wilde tegenhouden trok de man een vuurwapen. De straatrover ging er met de scooter in de richting van de Driebergenstraat. De scooter werd later teruggevonden op de Werkhovenstraat.

Nepbestelling

Volgens een getuige was de verdachte gevallen en rennend weggevlucht. De bewoners waarbij het slachtoffer de bestelling moest afleveren, bleken geen bestelling te hebben geplaatst.
De straatrover was een blanke man, 20 tot 30 jaar oud, 1.80 meter lang, normaal postuur. Hij sprak accentloos Nederlands. De recherche van Bureau Zuiderpark in Den Haag onderzoekt de zaak en roept getuigen op zich te melden.