Kerststal Leidse Sint Josephkerk open voor publiek

LEIDEN - In de Leidse Sint Josephkerk, aan de Herensingel, wordt gebouwd aan één van de grootste kerststallen van onze regio. De stal is 6 meter hoog, 10 meter lang en 7 meter breed.
De stal is te bewonderen tijdens alle kerkdiensten tussen kerstavond en Driekoningen, op 6 januari. Daarnaast is de kerk geopend voor publiek vanaf Tweede Kerstdag tot 28 december tussen 13.00 uur en 15.00 uur. Voor kinderen is er een speurtocht opgezet, die uitkomt bij de stal.
De beelden in de kerststal zijn van was, in tegenstelling tot veel andere kerststalbeelden, die van hout of gips zijn gemaakt. ‘De gezichtsuitdrukking is daardoor mooier en verfijnder’, zegt een woordvoerder van de Sint Josephkerk. De beelden zijn meer dan 100 jaar oud.

Het Vredeslicht uit Bethlehem

De Sint Josephkerk beschikt ook over het zogenoemde ‘Vredeslicht’. Dit is een kaarsvlam die ontstoken is aan de altijd brandende vlam bij de geboortekerk in Bethlehem, waar Jezus Christus geboren zou zijn. Kerkgangers kunnen een eigen kaars of windlicht meenemen, waarmee ze het vuur van het Vredeslicht overnemen.