Instellingen

Gekalkt protest tegen verdwenen kerstboom in Haagse Passage verwijderd

Actie voor de kerstboom in de Haagse Passage
Actie voor de kerstboom in de Haagse Passage

DEN HAAG - De teksten die een Hagenaar kalkte om toch een kerstboom in de Haagse Passage te krijgen zijn zondag weggehaald. Met krijt had hij teksten getekend op de zwarte muur waarachter een nieuwe Apple-winkel komt.

De kerstboom stond ruim vijftien jaar tijdens de Kerst in de Passage. Maar dit jaar is de plek leeg. Er komt een nieuwe Apple-winkel en Apple bedong in de huurovereenkomst dat de ruim 15 meter hoge kerstboom niet meer geplaatst mag worden, omdat deze het zicht op de winkel zou belemmeren.

Hagenaar Rob pikte het niet, nam krijt mee naar de Passage en begon een actie om de kerstboom toch in de Passage te krijgen. Zondag zijn de tekeningen en teksten verdwenen. Het is niet bekend wie daarvoor gezorgd heeft.

'Kale boel'

Winkelend publiek vindt het erg jammer dat de kerstboom er niet meer is. 'Het is een kale boel', zegt een van de passanten. Ook winkeliers zijn ontevreden met het verdwijnen van de boom.

De politiek blijft niet onberoerd onder de verdwenen kerstboom, gemeenteraadslid Richard de Mos heeft schriftelijke vragen gesteld. 

Apple was niet bereikbaar voor commentaar.