Instellingen

Jan Paul Saeijs helpt HBS aan zege

DEN HAAG - HBS heeft in de laatste speelronde in de Topklasse Zondag de thuiswedstrijd tegen Be Quick gewonnen. De Hagenaars waren dankzij twee treffers van Jan Paul Saeijs met 2-0 de sterkste.

Na ruim 23 minuten bracht Saeijs HBS op voorsprong met een prachtige pegel. Lang bleef het spannend voor de ploeg van André Wetzel want de Hagenaars kregen de tweede er maar niet in.

Uiteindelijk slaagde Saeijs er met een rake kopbal in de overwinning definitief binnen te halen. Opmerkelijk: in de heenwedstrijd tegen Be Quick speelde Saeijs ook al de hoofdrol, toen scoorde hij drie goals.

HBS staat nu op de vierde plaats in de topklasse met 28 punten uit 16 wedstrijden.

VVSB verliest

In Noordwijkerhout viel er minder te lachen want VVSB bleek niet bij machte om FC Lienden te verslaan. Sterker nog: de ploeg uit de Betuwe was met 1-2 de winnaar.

Een doelpunt van VVSB -jubilaris Bosma in de 21e minuut deed de hoop op een overwinning groeien bij VVSB. Maar nog voor de rust kwam Lienden al langszij. René van Dieren maakte 1-1.

Twintig minuten voor tijd deed een doelpunt van Erik van Eem de ploeg van Wilfred van Leeuwen definitief de das om (1-2).

VVSB  dat een wedstrijd minder heeft gespeeld, is de nummer 7 in de Topklasse (15-25)

Haaglandia lijdt opnieuw nederlaag

Zaterdag speelde Haaglandia uit Rijswijk al hun uitwedstrijd in Emmen tegen WKE. Haaglandia kon het niet bolwerken tegen de Drenten en verloor met 3-1.

Haaglandia sluit het jaar 2013 af met de laatste plaats op de ranglijst. Totnutoe leed de ploeg uit Rijswijk 11 nederlagen.