Instellingen

Alle cadeaus Donate a Gift ingepakt

Inpakken voor Donate a gift
Inpakken voor Donate a gift
Stapel cadeaus Donate a gift
Stapel cadeaus Donate a gift

DEN HAAG - Het heeft drie dagen geduurd, maar het is gelukt: alle cadeautjes die tijdens de actie Donate a Gift werden verzameld, zijn gesorteerd en ingepakt. Zondagavond zijn de allerlaatste pakjes van een papiertje voorzien.

Omroep West organiseerde samen met Nederland Cares, lokale radiostations (waaronder Den Haag FM) en de Wegener huis-aan-huis-kranten de kerstactie Donate a Gift. Van 6 tot en met 13 december 2013 zijn cadeaus ingezameld voor alle kinderen, (jong)volwassenen en ouderen in de regio die onder de armoedegrens leven en zijn aangesloten bij de voedselbank.

De hoop was om 10.000 cadeautjes bij elkaar te krijgen. Aan het eind van de actie stond te teller op ruim 20.000 pakjes.

Tekort aan inpakpapier

Een prachtig resultaat, volgens de organisatie. Maar het bracht ook een onvoorzien probleem met zich mee. Zaterdagmiddag ontstond een tekort aan inpakpapier.

Vrijwilligers hebben tot zondag doorgewerkt om alles netjes te sorteren en in te pakken. De cadeautjes gaan komende week naar de voedselbanken om nog voor Kerst te worden uitgedeeld.