Instellingen

Allerrijksten in Wassenaar woest op Quote 500

WASSENAAR - 'Wees extra voorzichtig met oversteken.' Dat is de dreigende boodschap aan het adres van de Quote 500. De redactie van zakenblad Quote heeft de woede van vermogende Wassenaarders op de hals gehaald met het maken van een bijzondere fotoserie.

Om lezers te trakteren op een overzicht van de mooiste stulpjes van Wassenaar werd een drone de lucht in gestuurd. Quote wilde daarmee vooral laten zien waarom een groot deel van rijk Nederland 'zo gebroederlijk op enkele vierkante kilometers samenklit'.

In die rijkenenclave waren ze minder blij met de foto-actie. 'Ze waanden zich immers onbespied, simpelweg doordat er dankzij hun koninklijke buurtgenoot Wim-Lex boven de gemeente een vliegverbod geldt. Dat geldt echter niet voor de drone waarvan wij gebruik maakten', schrijft Quote.

Dreigende toon

Om hun ongenoegen kracht bij te zetten zouden de ontevreden Wassenaarders het zakenblad hebben laten weten te moeten oppassen voor hun dikke Jaguars en Range Rovers in combinatie met hun gaspedaal.

De redactie van de Quote 500 leek echter niet onder de indruk en publiceerde maandag een reportage met de '15 protserigste poenpaleizen'.

Poll

Vind jij dat de Wassenaarders aangetast zijn in hun privacy of moet dit kunnen? Vul de poll in!