Instellingen

Geen trams bij Den Haag CS, werkzaamheden lopen uit

Tram HTM
Tram HTM

DEN HAAG - De HTM kan nog geen trams laten rijden langs het centraal station in Den Haag. Eigenlijk hadden de tramlijnen 9, 15, 16 en 17 na maandenlange omleidingen vanaf zondag weer door de Rijnstraat moeten rijden, maar de werkzaamheden aan de nieuwe haltes en sporen zijn uitgelopen.

Uit proefritten is gebleken dat de verkeerslichten nog niet goed werken. De HTM zegt dat de veiligheid van reizigers en medewerkers voorop staat en dat de nieuwe haltes en route daarom nog niet in gebruik zijn.

De lijnen 9, 15, 16 en 17 blijven daarom hun omleidingen rijden. Dat zorgt wel voor verwarring bij reizigers, omdat in de trams nog wordt omgeroepen dat de trams weer via het centraal station gaan rijden. 

Bredere trams

De HTM hoopt dat de trams vanaf 23 december wel weer door de Rijnstraat kunnen rijden. De werkzaamheden daar waren nodig om de perrons en sporen aan te passen aan de nieuwe, bredere trams die vanaf volgend jaar gaan rijden.

Het is zondag wel gelukt om tram 17 weer zijn normale route door het Zeeheldenkwartier te laten rijden. Deze lijn reed een omleiding vanwege de aanleg van een ondergrondse parkeergarage bij de Noordwal.