Gordon regelt onbedoeld korting bij Chinees in Den Haag

© Han Ting
DEN HAAG - Michelinster restaurant HanTing Cuisine in Den Haag geeft dinsdag tot en met donderdag 39 procent korting op nummer 39 op de menukaart. Het is een actie tegen de discriminerende typeringen die Chinezen vaak te horen krijgen en die onlangs door Gordon nog eens werden benadrukt. Het restaurant heeft speciaal voor de actie een nummer 39 op kaart gezet. Wie voor het actiegerecht kiest krijgt Golden Duck zonder rijst.
Als jurylid van Holland's Got Talent beledigde Gordon een Chinese deelnemer. 'Welk nummer ga je zingen? Nummer 39 met rijst?', vroeg Gordon aan deelnemer Xiao Wang.
RTL kwam met een verklaring waarin stond dat het niet zijn bedoeling was iemand te kwetsen, maar excuses van Gordon kwamen er niet. De Chinese restaurants die aan de actie meedoen hopen dat hij alsnog excuses zal maken.
De actie is opgezet door drie Chinese jongerenorganisaties in samenwerking met de Vereniging Chinese Horeca Ondernemers. Landelijk doen er 39 Chinese restarants mee aan de actie. Onder de deelnemende restaurants behoren niet de eetgelegenheden in Chinatown Den Haag.