Alphense glazen huis-dj’s bijna klaar voor shakes

ALPHEN AAN DEN RIJN - In het centrum van Alphen aan den Rijn zijn de voorbereidingen voor Het Alphense Glazen Huis deze week in volle gang. Vier dj's van Alphen Stad FM/TV laten zich vanaf woensdag zes dagen lang opsluiten in hun tijdelijke verblijf op het Rijnplein.
De lokale variant van het glazen huis zamelt geld in voor 'Kinderen die sterven door diarree'. De opbrengst wordt aan het eind van de actie in zijn geheel overhandigd aan het glazen huis van 3FM in Leeuwarden.
Vorig jaar haalde Het Alphense Glazen Huis 50.000 euro op voor het goede doel, maar de organisatie heeft goede hoop dat bedrag de komende week te overtreffen. 'Wij hopen op de steun van veel scholen, verenigingen, instellingen en bedrijven', aldus projectleider Danny de Bruin.

Leven op shakes

In tegenstelling tot eerdere edities krijgen de vier jocks van Alphen Stad FM/TV dit jaar geen eten. In 2012 kregen ze nog water en brood voorgeschoteld. Tijdens deze derde editie moeten de vastende bewoners van het glazen huis het doen met shakes.
Woensdagavond worden Kevin van Arnhem, Erik Joustra, Mike Mourits en Peter Trimp opgesloten. Op Kerstavond mogen de dj’s pas weer naar buiten, parallel aan de landelijke actie van 3FM in Leeuwarden.

Optredens

Bekende artiesten weten Het Alphense Glazen Huis ook steeds beter te vinden. Zo zijn er optredens van Tim Akkerman (ex-Direct), De Kraaien, Matsoe Matsoe & Bibi Breijman (Oh Oh Cherso), Kraantje Pappie en Barry Badpak uit Leiden.
'Dat komt denk ik door het resultaat van vorig jaar en de groei die ons evenement doormaakt', zegt Danny de Bruin. 'We vallen toch op als lokaal glazen huis, omdat we in dat opzicht wel een van de grotere in het land zijn. Ook artiesten zien dat.'