IN BEELD: Oldtimerliefhebbers demonstreren op Malieveld

DEN HAAG - Protesterende oldtimerliefhebbers zijn maandagmiddag uit het centrum van Den Haag geweerd. Zo'n vierhonderd demonstranten zijn met hun klassieke auto's door de politie naar het Malieveld gedirigeerd.
Ze mogen het centrum niet in om op het Binnenhof te protesteren tegen de herinvoering van motorrijtuigenbelasting voor oldtimers.
Volgens een woordvoerder van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen was de demonstratie niet aangemeld. Door meldingen op Facebook kwam de politie er bij toeval achter dat een stoet klassiekers op weg was naar het Binnenhof. Op aanwijzing van de politie zijn de auto's naar het Malieveld geleid.

Verbaasd over oldtimers

De gemeente Den Haag zegt verbaasd te zijn over de komst van de oldtimers. Bij een eerdere protestactie werd wel toestemming gevraagd en verkregen.
Burgemeester Van Aartsen wil voorkomen dat de openbare orde en veiligheid in gevaar komen, onder meer doordat hulpdiensten last zouden kunnen ondervinden van de stoet auto's in het centrum.
Petitie
Later op de middag willen de demonstranten een petitie aanbieden aan minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën.
Vanaf 1 januari geldt de vrijstelling voor motorrijtuigenbelasting voor oldtimers van 40 jaar of ouder. Tot nu toe waren auto's van 25 jaar of ouder vrijgesteld van wegenbelasting.