Tien jaar cel voor doodslag op Zoetermeerse Yvonne Beer

Yvonne Beer
Yvonne Beer
ZOETERMEER - De rechter heeft Christina G. maandagmiddag veroordeeld tot tien jaar celstraf voor doodslag op de Zoetermeerse Yvonne Beer. De advocaat van Christina G. noemt de veroordeling onbegrijpelijk. Hij gaat in hoger beroep.
Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden acht jaar celstraf en tbs met dwangverpleging of vijftien jaar gevangenisstraf als er geen tbs opgelegd zou worden.
De 64-jarige Beer werd op woensdag 17 november 2010 dood gevonden in haar flat aan het Hoevenbos in Zoetermeer, nadat haar dochter en schoonzoon geen contact meer met haar konden krijgen. Ze bleek doodgestoken.

Moordwapen nooit gevonden

Het moordwapen is nooit gevonden, ook werden er geen dna-sporen van Christina G. aangetroffen. Het belangrijkste bewijsstuk is een voetafdruk die in het bloed onder het lichaam van Beer is gevonden. De afdruk hoort bij een specifiek soort 'muiltje'.
Christina G., die een kennis was van Beer, bezat dergelijke schoentjes. 'We weten dat ze zijn aangeschaft', zei de officier op een eerdere zitting, 'en ze wordt op camerabeelden van de lift ook gezien op die muilen. Maar op de avond van de moord zien we haar ineens op andere schoenen. De muilen hebben we nooit meer gevonden.'

Zwijgrecht

De verdachte zelf beroept zich al die tijd op haar zwijgrecht en geeft op geen enkele vraag antwoord. Haar advocaat heeft om vrijspraak gevraagd omdat er te weinig bewijs is.