Uitslag poll: Wassenaarders zijn terecht woest op Quote 500

WASSENAAR - Wassenaarders zijn terecht woest op Quote 500. Dat denkt de meerderheid van de lezers van de website van Omroep West die mee hebben gedaan aan de poll. Het zakenblad plaatste luchtfoto’s van Wassenaarse villa’s op internet.
Dat deed de redactie met behulp van een drone. Quote 500 wilde daarmee vooral laten zien waarom een groot deel van rijk Nederland 'zo gebroederlijk op enkele vierkante kilometers samenklit'. Het schoot de Wassenaarders in het verkeerde keelgat.
En ook de lezers van Omroep West vinden de actie van Quote te ver gaan. Bijna 40 procent van de stemmers vindt het niet netjes om mensen van zo dichtbij te bespieden. Nog eens 20 procent zou de drone meteen uit de lucht schieten. ‘Ik vind die hele baggerzooi van Quote veel te ver gaan. Ik ben geen aanhanger van rijke stinkerds, maar ze hebben wel een punt. Ik zou ook link worden als met zo’n drone mij of mijn familie bespioneren’, reageert iemand.

'Niet zo zeuren'

Toch vindt ook een groot aantal stemmers (zo’n 34 procent) dat rijke Wassenaarders niet zo moeten zeuren over hun privacy. Zo zegt John: ‘Google Maps bespiedt ons allemaal al jaren, dus waar zeuren ze over?’