Gemeente Wassenaar schikt de seksrel met anderhalve ton

Gemeentehuis De Paauw Wassenaar
Gemeentehuis De Paauw Wassenaar
WASSENAAR - De gemeente Wassenaar is tot een financiële regeling gekomen met een oud-wethouder en drie raadsleden die waren betrokken bij de affaire die bekend is geworden als ‘de Wassenaarse seksrel’. Dat heeft de gemeente maandagavond bekendgemaakt. In totaal betaalt de gemeente ruim anderhalve ton.
De raadsleden verweten toenmalig wethouder Henk de Greef ongepast gedrag na een 'nazit' in het stadhuis van Wassenaar in de nacht van 13 op 14 februari vorig jaar. Hij zou ongepaste opmerkingen hebben gemaakt tegen raadslid Mary-Jo van der Velde. Haar fractievoorzitter en een andere fractievoorzitter stelden daar destijds vragen in de raad over.
Er volgde een maandenlang slepend conflict en een omstreden onderzoek. Raadslid Mary-Jo van der Velde verliet vanwege de affaire de politiek.
Met de regeling is een streep onder de zaak gezet en zien alle partijen af van gerechtelijke stappen, aldus een woordvoerster van de gemeente. Henk de Greef krijgt 31.000 euro voor juridische kosten. De betrokken raadsleden krijgen in totaal 120.000 euro.