Instellingen

Leids restaurant verzet zich met goedkope Foe yong hai tegen 'grap' van Gordon

Foto Chinees

LEIDEN - 'Flauw, maar toch ook wel leuk.' Dat is het oordeel van het personeel van Chinees restaurant Woo Ping in Leiden over de grap van Gordon in het tv-programma Holland’s got talent. De zanger vroeg een Chinese kandidaat enkele weken geleden welk nummer hij ging doen: 'Nummer 39 met rijst?'

Bij Woo Ping zijn ze wel wat gewend. Sambal bij en witte lijst zijn oude bekende grappen. Het personeel van het Leidse restaurant heeft er mee leren leven. 'Ach, Gordon is Gordon', zo relativeert serveerster Mongyun Qian.

Toch doet het restaurant mee aan de actie van 39 Chinese restaurants tegen de grap. Van dinsdag tot en met donderdag geven deze restaurants 39 procent korting op gerecht nummer 39 op de menukaart. Eigenaresse Sandra Hu hoopt dat de actie leidt tot excuses van Gordon. 'We werken hard in onze keukens en restaurants, dan is het niet leuk als er grappen over worden gemaakt', zo vindt Hu.

Zanger is toch welkom

Gordon is welkom om bij Woo Ping gerecht 39, Meemie Foe Yong Hai, te komen proeven. 'Maar dan ga ik hem wel even vertellen wat ik ervan vind', aldus Sandra Hu.

Alle deelnemende restaurants zijn te vinden op www.nummer39metrijst.nl