Zoetermeers offensief tegen zwartrijders lijkt succesvol

Passagiers
Passagiers
ZOETERMEER - Het aantal zwartrijders in Zoetermeer is het afgelopen jaar flink afgenomen. Dat laat burgemeester Charlie Aptroot weten. Het handhaven in de stad lijkt zijn vruchten af te werpen.
Vorige week hield de gemeente Zoetermeer een grootscheepse controleactie in de voertuigen van RandstadRail en op en rond de perrons. Van de ruim 4600 gecontroleerde passagiers bleek er bij 217 van hen iets niet in orde. Overtreders werden direct op de bon geslingerd tijdens de controle.
Het percentage zwartrijders is volgens de gemeente gedaald naar 3,85 procent. Vorig jaar was dat nog 6,1 procent. 'Het laat een flinke daling van het aantal zwartrijders zien. Daar ben ik blij om. Om deze daling vast te houden gaan we door met de gezamenlijke controleacties', aldus Aptroot.

Verschillende overtredingen

Tijdens de actie van vorige week werden er 178 bekeuringen voor zwartrijden uitgeschreven. De politie deelde 29 boetes uit aan mensen die alcohol dronken of geen geldig legitimatiebewijs konden tonen. Eén passagier bleek nog naar de gevangenis te moeten en werd aangehouden.