Instellingen

Katwijk weigert ontslag van coach Cees Bruinink

Cees Bruinink baalt
Cees Bruinink baalt

KATWIJK - Cees Bruinink heeft overwogen de handdoek in de ring te gooien bij regerend amateurkampioen Katwijk. Dat biecht de coach op in het Leidsch Dagblad.

Bruinink bood onlangs zijn ontslag aan, maar het bestuur van Katwijk ging daar niet mee akkoord. ‘Ze zeiden: Ben je stapelgek geworden?’ Voorzitter Wim Guijt bevestigt het verhaal in de krant. ‘Ik kan heel goed begrijpen dat hij dat zei. Maar het is helemaal niet nodig. Als we besluiten uit elkaar te gaan, doen we dat samen’, aldus Guijt.

Landskampioen Katwijk maakt in de topklasse een teleurstellend seizoen door. De oranjehemden zijn halverwege verwikkeld in een strijd tegen degradatie. Door een thuiszege op Ter Leede (2-0) kwamen de Katwijkers zaterdag van de laatste plaats af. Supporters spraken recentelijk nog hun steun uit aan zowel spelers als staf.

Gesprek

Eerder deze maand liet Bruinink aan Omroep West weten in gesprek te zijn over het voorzetten van zijn dienstverband bij Katwijk. ‘Ze hebben aangegeven graag met me door te willen’, zei de trainer, die een contract voor onbepaalde tijd heeft, toen. ‘Fijn dat het bestuur en de hoofdsponsors zo rustig blijven. Dat geeft mij veel vertrouwen.’