Instellingen

De Zijl sluit waterpolojaar af op derde plek

Sebastiaan Goed tijdens ZPB - De Zijl
Sebastiaan Goed tijdens ZPB - De Zijl

LEIDEN - De waterpoloërs van De Zijl hebben de eerste seizoenshelft afgesloten op de derde plaats in de eredivisie. Ze deden dat met twee gelijke spelen in één weekend.

Het thuisduel met AZ&PC eindigde zaterdag in 8-8. Een dag later bleven de Leidenaars steken op 9-9 bij Polar Bears, waarbij de Edese gastheren pas in de slotseconden langszij kwamen. In beide partijen was Sebastiaan Goed op schot met drie doelpunten, Tom Nederend presteerde hetzelfde tegen AZ&PC.

Met de twee remises leed De Zijl voor de vier keer op rij puntverlies. De formatie van coach Niels Joor kende daarvoor een kickstart door de eerste acht wedstrijden te winnen, wat een clubrecord betekende. De Zijl staat nu één punt achter op de koplopers BZC en UZSC.

DONK en AZC

WIDEX GZC DONK volgt op drie punten als vierde. De Goudse ploeg was een weekend vrij. AZC uit Alphen aan den Rijn boekte twee overwinningen op laagvliegers. Hekkensluiter PSV werd in eigen water met 16-10 verslagen. Ook bij ZPB zegevierden de Alphenaren: 11-12. AZC staat op de zesde stek.