Instellingen

HTM heeft onbetrouwbare wissels RandstadRail winterklaar

Randstadrail
Randstadrail

ZOETERMEER - De HTM heeft vrijwel alle onbetrouwbare RandstadRail-wissels winterklaar gemaakt. Bij het Forepark en op het traject in Zoetermeer zijn 33 zogenaamde wisselstellers vervangen. Deze onderdelen, waarmee de wissels worden omgezet, zorgden voor veel storingen.

Vooral in de winter was het in het verleden raak omdat de stellers gevoelig waren voor vocht. Ook was het niet handig dat de onderdelen van een ander merk waren dan de seinen. Door de storingen sprongen de seinen op rood en stonden de trams stil. Reizigers kregen daardoor de afgelopen jaren regelmatig met stremmingen en omleidingen te maken. 

Het Stadsgewest Haaglanden en de HTM besloten daarom de wissels aan te pakken voor een bedrag van 1,5 miljoen euro. Bij vier wissels zijn de onderdelen nog niet vervangen omdat daar volgens het vervoersbedrijf meer maatwerk nodig is om tot een goede oplossing te komen. In de loop van de week moet duidelijk worden wanneer deze wissels aangepakt worden.

Daarmee heeft de HTM de gestelde deadline om op 15 december alle wissels klaar te hebben voor de winter niet helemaal gehaald.