Instellingen

Levende kerstboom in Haagse Passage

Levende Kerstboom 2

DEN HAAG - Tien Chinese acrobates van het Groot Kerstcircus hebben dinsdagmiddag in de Haagse Passage letterlijk de handen ineen geslagen en zijn een levensechte, fietsende kerstboom geworden. Het idee is afkomstig van Robert Vinkenborg van het Kerstcircus. Hij is fel tegen de verwijdering van de kerstboom.

Vinkenborg vindt het, net als vele anderen, heel erg dat Apple de verwijdering van de kerstboom afgedwongen heeft. 'De kerstboom is een stukje Den Haag en wij hechten, als circusgezelschap, heel veel waarde aan de boom. De kerstboom was een ontmoetingsplek en het buitenlandse gezelschap maakte er ieder jaar foto's. De boom moet gewoon terug', aldus Vinkenborg.

Er komt in de Passage een nieuwe Apple-winkel. De computer-gigant bedong in de huurovereenkomst dat de ruim vijftien meter hoge kerstboom niet meer geplaatst mocht worden, omdat deze het zicht op de winkel zou belemmeren.

De initiatiefnemer van het ludieke protest zegt dat dit de eerste keer is dat de meisjes 'een levende kerstboom' hebben neergezet en is buitengewoon trots op ze. 'Dit is topsport 2.0.' vertelt hij.

De acrobates waren in ieder geval dolblij dat ze alvast een voorproefje van hun acrobatiek mochten geven. 'Ze waren eerst een klein beetje bang, maar na de tweede keer niet meer.'