Haagse politie fietst voor 3FM Serious Request

DEN HAAG - Honderden agenten uit heel Nederland gaan vanaf woensdagavond fietsen voor het goede doel. Ook een team van 13 politiemannen en -vrouwen uit regio Haaglanden fietst mee. Ze doen mee met een landelijke politieactie voor Serious Request, de actie waarmee dj's van 3FM geld ophalen voor het goede doel.
Serious Request zamelt dit jaar geld in voor hygiëneverbetering. Daarmee kan diarree worden voorkomen. Diarree is een belangrijke oorzaak van kindersterfte in ontwikkelingslanden.
De Haagse groep agenten vertrekt woensdag met een bus vanuit Den Haag. Vanaf 18 tot en met 24 december wordt door de agenten gefietst in een eigen Glazen Huis in Leeuwarden. Daarin staan acht rollerbanken waarmee de agenten energie kunnen opwekken. Groene energieleverancier Greenchoice stelt per opgewekt kilowattuur een bedrag van 5 eurocent ter beschikking aan het Rode Kruis.
De agenten trappen zich onder het motto 'De politie geeft energie' zeven dagen, 24 uur per dag in het zweet. Ze doen dat als vrijwilliger, in hun eigen tijd.