KNVB doet woensdag uitspraak over straf voor elleboogstoot ADO-speler Kramer

DEN HAAG - De voetbalbond KNVB doet pas woensdagochtend 10.00 uur uitspraak in de beroepszaak van ADO Den Haag tegen de schorsing van Michiel Kramer. De commissie van beroep heeft dinsdagavond de aanklager van de KNVB, ADO Den Haag en scheidsrechter Wiedemeijer nog een keer gehoord.
De spits van ADO deelde op 1 december een elleboogstoot uit aan Ajax-keeper Jasper Cillessen. Tijdens de actie kreeg Kramer een gele kaart voor overtreding met de benen, maar de tuchtcommissie van de KNVB schorste hem alsnog voor vier wedstrijden vanwege de overtreding met de elleboog.
ADO Den Haag is het niet eens met de uitleg van de aanklager dat de overtreding kan worden opgeknipt. De Haagse voetbalclub vindt het één en dezelfde overtreding. De aanklager houdt vol dat het om twee verschillende overtredingen gaat.

Voetbalbeelden

Scheidsrechter Wiedemeijer erkende dat hij de elleboog in eerste instantie niet had gezien. Bij het terugzien van de voetbalbeelden ’s avonds zag hij alsnog de elleboogstoot. Ook ADO-speler Michiel Kramer gaf na afloop van de wedstrijd toe dat hij een rode kaart had moeten krijgen.
De commissie van beroep moet er nog een nachtje over slapen en doet woensdag 10.00 uur uitspraak