Leerlingen ROC verbouwen buurthuis in Haagse Schilderswijk

DEN HAAG - ROC Mondriaan in Den Haag scoort met de zogenoemde Lerende Wijkcentra. Dit zijn buurthuizen waar jongeren les krijgen en werkervaring opdoen.
In Den Haag en Delft zijn er al vier. Buurthuis De Burcht in de Haagse Schilderswijk wordt het vijfde Lerend Wijkcentrum. ROC Mondriaan werkt bij het project samen met welzijnsorganisatie Zebra. De organisatie begeleidt de leerlingen die eraan meedoen.
Leerlingen van de School voor Bouw en Infra van ROC Mondriaan zijn hard bezig met het opknappen van de binnenkant, zodat er na de kerst een zorgloket kan worden geopend. Leerlingen van de opleiding Zorghulp en Helpende Zorg en Welzijn doen de inrichting en onderzoeken aan welke diensten en activiteiten de wijk behoefte heeft. Zo worden de vraag uit de buurt en het aanbod van de school op elkaar afgestemd.

Wijkrestaurant

De Burcht krijgt in januari sowieso een Loket Help17, (Help Eens Even). Wijkbewoners kunnen bij dit zorgloket aankloppen, waarna de jongeren komen helpen met schoonmaken in huis, boodschappen doen of een warme maaltijd koken. Misschien komt er in De Burcht ook een wijkrestaurant, zoals Resto Kleurrijk.
De gemeente Den Haag vindt het belangrijk dat het buurthuis nieuw leven wordt ingeblazen en heeft subsidie beschikbaar gesteld voor De Burcht.