Stuntmotoren topattractie van Groot Kerstcircus in Den Haag

Crossfietsen bij het Groot Kerstcircus
DEN HAAG - Eén van de topattracties van het Groot Kerstcircus in Den Haag is een act van vier stuntmotorrijders. Het circus heeft z’n tent weer opgeslagen op het Malieveld en in de tent wordt druk geoefend. De gemotoriseerde stuntmannen springen over een afstand van zo’n 12 meter en doen ondertussen stunts op hun motoren.
'Het circus is dit jaar een combinatie van klassiek tot rock, namelijk het klassieke van ballet tot de rock van de motorshow', vertelt de producente van het circus, Katja Smitt-Bondareva. Daarnaast zijn er acrobatiekacts en shows met pony’s, lama’s en teckels.
Maar de stuntmotoren zijn uniek, want hun show is nooit eerder in Nederland in een circus vertoond. Voor de stuntmannen zelf is de act gevaarlijk, maar vooral leuk. ‘We denken niet aan het gevaar’, aldus Freddy Peters. De motoren vliegen vlak onder het dak van de tent. ‘Dat heb ik niet eens gemerkt’, zegt Marcus Dübois, ‘maar we vliegen wel, als vogels.'

Acts van overal

Het circus presenteert ook een Moldavische acrobatengroep die rondstuitert op binnenbanden van vliegtuigen en vijftien Chinese vrouwen met een fietsact.
Het Groot Kerstcircus viert dit jaar z’n 15-jarig jubileum in Den Haag. Op 20 december gaat de tent open voor het hooggeëerd publiek.