Haagse beachvolleyballers sportploeg van het jaar

DEN HAAG - Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn dinsdag gekozen tot sportploeg van het jaar. Het Haagse duo pakte dit jaar verrassend de wereldtitel.
De twee kregen bij de verkiezing meer stemmen dan de roeiploeg mannen vier zonder (Boaz Meylink, Mechiel Versluis, Kaj Hendriks en Robert Lücken) en de ploegachtervolging met de schaatsers Jan Blokhuijsen, Sven Kramer en Koen Verweij.
‘Dit is een geweldige eer voor ons. Het is net als bij de wereldtitel. Toen geloofden we het ook niet echt dat we hadden gewonnen’, aldus Meeuwsen. ‘De belangrijkste persoon die we willen bedanken is onze coach Gijs Ronnes. Zonder hem waren wij niet tot dit succes gekomen.’, aldus het duo.
Voor de Young Talent Award viste de Alphense turnster Noël van Klaveren achter het net. Zij veroverde bij haar debuut op de EK voor senioren een zilveren medaille op het toestel sprong. Ook judoka Do Velema uit Voorburg redde het niet. Zij werd op 17-jarige leeftijd Europees- en wereldkampioen onder de 21 jaar. De prijs ging naar Mathieu van der Poel, zowel jeugdwereldkampioen op de weg als in het veldrijden.