Instellingen

Fietsen, vasten en plaatjes draaien voor 3FM Serious Request

Glazen Huis school, alphen
Glazen Huis school, alphen

DEN HAAG - Ook bij ons in de buurt wordt veel geld ingezameld voor Serious Request. Er wordt gefietst, kinderen gaan vasten en in Alphen heeft een school zelf een heus Glazen Huis. Woensdagavond sluit turner Epke Zonderland de deur van het Glazen Huis in het Friese Leeuwarden. In het Glazen Huis zullen drie dj's de komende week geld inzamelen voor het Rode Kruis.

Groep 8 van basisschool Vianova blijft woensdag en donderdag in hun eigen Glazen Huis om geld op te halen voor het Rode Kruis. Serious Request zamelt dit jaar geld in voor hygiëneverbetering. Daarmee kan diarree worden voorkomen. Diarree is een belangrijke oorzaak van kindersterfte in ontwikkelingslanden.

De 28 kinderen van groep 8 van Vianova blijven deze dagen in de Speelzaal en leren over het goede doel van Serious Request. Ook geven ze les aan lagere klassen. Het geld wordt grotendeels opgehaald met een veiling, waarbij gedoneerde spullen worden verkocht zoals een bureaustoel en kerstpakketten. Vorig jaar werd met de actie meer dan 3.000 Euro opgehaald. 'Daar gaan we dit jaar weer voor', zegt een leerkracht.

Plaatjes draaien

Op het Stanislascollege in Rijswijk wordt geld opgehaald door plaatjes te draaien, net zoals de 'echte dj's in Leeuwarden.' Veertig leerlingen en 4 leraren van het Ashram College in Alphen aan den Rijn gaan 24 uur niet eten. Van donderdagochtend 8.15 uur tot 8.15 de volgende dag wordt er gevast door de leerlingen.

Fietsen voor het Rode Kruis

Natuurlijk worden er ook buiten de scholen acties georganiseerd. Rodney Nijbacker gaat met twee vrienden vanuit Den Haag naar Leeuwarden fietsen om geld op te halen.

Glazen Huis in Alphen

In Alphen aan den Rijn gaat woensdagavond een van de grootste 'alternatieve' Glazen Huizen open. Radio-dj's Kevin van Arnhem, Erik Joustra, Mike Mourits en Peter Trimp van Alphen Stad FM laten zich dan net als hun bekende 3FM-collega's met alleen vloeibaar voedsel opsluiten.