Instellingen

Delftse Saskia Bolten stapt op als burgemeester van Steenbergen

Ambtsketen
Ambtsketen

DELFT - Saskia Bolten stapt op als burgemeester van Noord-Brabantse Steenbergen vanwege een ‘verrotte bestuurscultuur’ in haar gemeente. Dat meldt Omroep Brabant. Bolten was eerder wethouder in Delft. Ze was sinds juli 2012 burgemeester van Steenbergen.

De burgemeester zou haar besluit donderdagavond bekendmaken tijdens de raadsvergadering in Steenbergen. Bolten heeft onlangs commissaris van de Koning Wim van de Donk op de hoogte gebracht van haar besluit.

In haar verklaring spreekt ze van een 'verrotte bestuurscultuur'. Ze komt tot de conclusie dat zowel in het college als in de gemeenteraad onvoldoende ondersteuning is te verwachten voor verbetering van de cultuur.

Bolten schrijft dat er voor haar in Steenbergen onvoldoende ruimte en ondersteuning was om volwaardig te functioneren. 'De fractievoorzitters hebbben gekozen voor een eigen weg, een weg die ik niet meer in wil gaan. Ik heb geen zin om aan deze vertoning mee te werken. Ik kan door gebrek aan steun mijn ambt niet goed vervullen. Ik ben het beu dat er mij gesold wordt', aldus Bolten. Ze gaat de commissaris van de koning dan ook vragen om haar uit haar functie te ontheffen.