Instellingen

Nieuwe coalitie in Alphen wil Lage Zijde uit het slop trekken

BOSKOOP - 'Daadkracht dichtbij'. Dat is de titel van het coalitieakkoord dat de vijf partijen in Alphen aan de Rijn hebben gesloten. CDA, Nieuw Elan, VVD, D66 en de ChristenUnie gaan zaken ‘nieuw en anders’ aanpakken, beloofden ze woensdag tijdens de presentatie van de plannen voor de komende vier jaar in het Floragebouw in Boskoop.

In het coalitieakkoord staan tien punten centraal. Eén van de belangrijkste is naar eigen zeggen dat de vijf partijen meer willen besturen in samenspraak met burgers en de ‘samenleving centraal willen stellen’, in plaats van het stadhuis. De partijen willen de komende jaren ook goede voorzieningen in de buurten en de kernen van de nieuwe gemeente realiseren.

Lage Zijde uit het slop

De partijen willen het fiasco Lage Zijde uit het slop te trekken. Nu is al wel zeker dat er géén grote bibliotheek, ondergrondse parkeergarage en plek voor een grote supermarkt komen. Verder gaat de nieuwe coalitie de Greenport beter bereikbaar maken.

Een tunnel bij Hazerswoude-Rijndorp is een van de varianten die daarbij wordt onderzocht.  Ook moet de omstreden Máximabrug bij Koudekerk aan den Rijn er nu toch echt komen. Bovendien beloven de partijen dat door Citymarketing Alphen ‘beter op de kaart’ wordt gezet.

Het nieuwe college gaat vanaf 1 januari aan de slag in de nieuwe fusiegemeente Alphen aan den Rijn. Ook de wethouders zijn bekend.