Kerstbrood van vijf meter lang voor eenzame ouderen

DEN HAAG - Een speciaal kerstbrood is woensdag uitgedeeld aan ouderen en leerlingen van de Algemene Hindoeschool V.A.H.O.N. in de Haagsche Schildersbuurt. Dat is gedaan door stichting Dunya, die op deze manier aandacht vraagt voor allochtone 65-plussers die leven in stille armoede.
Gemeenteraadslid Rajesh Ramnewash vindt dat er echt wat moet gebeuren tegen deze armoede. ‘Er is ontzettend veel stille armoede, mensen zijn te trots om gebruik te maken van de  sociale voorzieningen zoals de Ooievaarspas en de taxibussen’.
Het probleem van eenzame ouderen moet volgens hem teruggedrongen worden. ‘Je ziet dat mensen er naar uitkijken dat ze bezoek krijgen. Daar kunnen ouderen een hele week naar toe leven’.

'Mensen vereenzamen'

Wethouder Karsten Klein heeft het vijf meter lange kerstbrood aangesneden samen met twee ouderen. De wethouder vindt dit een krachtig signaal naar de samenleving toe. ‘De  mensen vereenzamen. Gevolg is dat ze minder lang zelfstanding kunnen blijven wonen'.

Aandacht voor het probleem
Robin Goelela is de voorzitter van de ondernemingsvereniging van de Schilderswijk. Hij heeft zich hard in gezet voor dit project. ‘We willen echt hebben dat dit probleem op de kaart gezet wordt en we hopen dat op deze manier ook bereikt te hebben’.

Oproep vanuit de stichting

Rajesh Ramnewash roept de mensen op om ook actief dit probleem tegen te gaan. ‘Als u even tijd heeft ga alstublieft vrijwilligerswerk doen voor de ouderen. Dan is niemand met kerst alleen’.