'Afghaanse diplomaat verwikkeld in kloppartij Zoetermeer'

Vuist
Vuist
ZOETERMEER - Opnieuw is er begin deze week een incident geweest met een functionaris van een ambassade. Ditmaal was het een uit de hand gelopen verkeersruzie tussen een Zoetermeerder en de derde man van de Afghaanse ambassade. Het AD schrijft dat er werd geslagen. De auto van de Zoetermeerder raakte beschadigd.
Maandag rond 18.00 uur ontstond er onenigheid tussen de twee mannen op een parkeerplaats bij een supermarkt in Zoetermeer. De politie suste de ruzie, waarop de mannen hun eigen weg leken te gaan.
Even later kreeg de politie weer een telefoontje. De verkeersruzie bleek een vervolg te krijgen vlakbij SnowWorld in Zoetermeer. Politiemensen troffen de Nederlander en zijn 25-jarige vrouw op een parkeerplaats met een deuk in hun auto. De diplomaat was weggegaan.

Aangifte

De man uit Zoetermeer deed dezelfde avond aangifte van vernieling, bedreiging en mishandeling. Ook de Afghaan heeft aangifte gedaan op het politiebureau. Hij beschuldigt zijn opponent van mishandeling.
Volgens de Zoetermeerder was hij met zijn vrouw op weg naar de supermarkt. De ingang van de parkeerplaats was geblokkeerd door een BMW met een CD-kenteken, het diplomatenkenteken. 'Na 5 minuten toeterde mijn echtgenote', zegt de Nederlander. 'Daarop stapte de diplomaat uit en begon hij te schreeuwen. Ben je soms jaloers dat ik diplomaat ben, riep hij. Toen hij mijn vrouw uitschold voor hoer, maakte ik een opmerking over zijn moeder', zegt de Zoetermeerder.

Klappen gekregen

De diplomaat zou daarna geslagen hebben. Naar eigen zeggen gaf de Nederlander een klap terug uit zelfverdediging. Het Zoetermeerse paar deed alsnog boodschappen en zag bij terugkomst dat de spiegel van hun auto naar voren was getrapt.

Opnieuw een aanvaring met de Afghaan

Tot hun grote schrik doemde de BMW van de Afghaan achter de Zoetermeerders op toen ze naar huis reden. 'De man reed ons klem in de berm. Mijn vrouw deed meteen de auto op slot, terwijl de diplomaat uitstapte. Hij gebaarde dat ik naar buiten moest komen. Toen dat niet gebeurde begon hij hard tegen de zijkant van onze auto te trappen. We belden de politie en de diplomaat ging er vervolgens vandoor', aldus de aangeslagen Zoetermeerder.

Eerdere incidenten met diplomaten

Het Zoetermeerse paar verwacht niet veel van de aangifte, omdat de diplomaat onschendbaarheid geniet. Eerder waren er al incidenten rond de Russische diplomaat Borodin en de mishandeling van een Powned-verslaggever door een medewerker van de Angolese ambassade.