Bekerclash tussen waterpolosters ZVL en GZC DONK

ZVL, Mieke Cabout (VI-Images/OrangePictures)
ZVL, Mieke Cabout (VI-Images/OrangePictures)
ALPHEN AAN DEN RIJN - In het Alphense zwembad AquaRijn worden dit weekend de halve finales van de KNZB Beker gehouden. De ‘Final Four’ kent een clash tussen de waterpolosters van ZVL en WIDEX GZC DONK, oftewel Leiden versus Gouda.
Bekerhouder ZVL en GZC DONK, de nummers 1 en 3 in de eredivisie, spelen om 12.30 uur tegen elkaar. Voor beide teams is het de eerste serieuze krachtmeting in het bekertoernooi, waarin ze voor de eerste ronde waren vrijgeloot. ZVL verpulverde in de kwartfinale SG Amersfoort met 23-2, de Goudse vrouwen maakten gehakt van De Ham: 15-3.
Pikant is dat Maud Megens (vorig seizoen nog DONK, nu ZVL) en Mieke Cabout (bewandelde de omgekeerde weg) hun oude clubs treffen. Dit seizoen eindigde het onderlinge competitieduel met 9-12 in het voordeel van de Leidse lijstaanvoerder, toen nog spelend met de zwangere sterspeelster Iefke van Belkum.

Finales

In de andere halve eindstrijd staan landskampioen Het Ravijn en UZSC om 14.30 uur tegenover elkaar. Daarna zijn de heren aan de beurt. Om 17.00 uur is het MNC – Dordrecht, twee uur later gevolgd door het duel tussen Polar Bears en BZC.
Zondag staan de finales van zowel de dames (12.30 uur) als de heren (15.00 uur) gepland. De Zijl uit Leiden, GZC DONK en AZC (Alphen aan den Rijn) liepen de ‘Final Four’ mis.