Instellingen

Afghaanse ambassade ontkent agressie tegen Zoetermeers stel

Vuist
Vuist

DEN HAAG - De Afghaanse ambassade ontkent alle aantijgingen van een Zoetermeerder over agressiviteit van de derde man van de ambasade, eerder deze week bij een verkeersruzie in Zoetermeer. Verschillende media schreven over de ruzie, waarbij de Afghaan als agressief werd bestempeld. De ambassade reageerde donderdagmiddag met een verontwaardigde verklaring.

Volgens het AD ontstond er begin deze week onenigheid tussen de twee mannen op een parkeerplaats bij een supermarkt in Zoetermeer. Er zou geslagen zijn en de auto van de Zoetermeerder raakte beschadigd. De man deed aangifte wegens bedreiging, vernieling en mishandeling.

De ambassade zegt dat hun collega juist het slachtoffer is. ‘Onze diplomaat werd aangevallen en beledigd en nu probeert de verdachte de rollen om te draaien.’ Daarnaast zou de diplomaat geen ruzie hebben uitgelokt.

Bescherming

‘Onze medewerker heeft vervolgens zelf het alarmnummer gebeld om bescherming te vragen tegen deze agressieve jongeman, die - als we zijn uitspraken moeten geloven- wrok koestert tegen diplomaten en verkeerd geïnformeerd is wat betreft hun rechten en privileges.’

De Afghaan heeft aangifte gedaan op het politiebureau.